True
Näin vaihdat osamaksulla olevan veneesi leasing-veneeksi

Tiesitkö että osamaksulla hankitun veneen voi vaihtaa leasing-veneeksi – vaikka vanhassa veneessä on vielä osaria jäljellä?

Tämä esimerkki on tehty aivan todellisilla luvuilla. Esimerkin tarkoitus ei ole kannustaa ketään tekemään hurjia vaihtokauppoja, vaan tuoda tietoon, miten raskaskone- ja ammattiliikennepuolen leasing toimii yksityisessä veneilyssä.

Pekka on ostanut kolmen v. sitten uuden veneen viiden v. osamaksulla, mutta jo nyt tekisi mieli vaihtaa uuteen leasingveneeseen, koska perhekin on kasvanut.

Viisi v. sitten uusi vene maksoi 45 000 €, hän maksoi 10 000 € käsirahan ja kuukausierä on ollut 628 €/kk. Velkaa on veneestä jäljellä 12 400 €. Näin ollen hän on maksanut 32 600 € venettä kolmen vuoden aikana ja se on näin ollen hänen osuus. Pekka on maksanut 1 500 € talvisäilytyksen joka kesä ja 200 € huollon keväällä. Nämä maksut on tullut rahoitus erän päälle. Vuodessa, muttei tasaisesti, hän on maksanut yhteensä 9 236 €.

Nyt vaihtokaupassa on sovittu, että Pekan veneen hyvitys on 33 000 € ja uuden sopivamman veneen hinta on 55 000 €. Leasing-laskurissa hyvityksen ja jäännösvelan erotus on ensimmäinen korkeampi vuokra, jota ei makseta, sen sijaan vaihtovene menee veneliikkeeseen. Leasing-vuokra sidotaan aikaan, Pekan tapauksessa tehdään viiden v. sopimus ja vuokra-ajan päätyttyä vene on lunastettavissa 20 000 €. Näillä taustatiedoilla vuokra olisi ilman huoltoja 360 €/kk. Kun tähän laitetaan talvisäilytys ja huolto mukaan vuokra olisi 510 €/kk. Leasing diilillä Pekka maksaisi tasaisesti, joka kuukausi vuodessa yhteensä 6 120 €. Hän maksaa uudemmasta ja kalliimmasta veneestä vähemmän kuin aikaisemmin.

Kun vuokra-aika loppuu, vuokra kohde voidaan muuttaa esim. isommaksi tai pienemmäksi veneeksi. Jatkovuokra on myös mahdollinen ja tietenkin veneen lunastus 20 000 eurolla. Vene kannattaa ilman muuta lunastaa, koska se on merkkiliikkeen huoltama ja viisi v. vanha ja näin ollen hinta on alle markkina-arvon. Lunastusvastuu on veneliikkeellä, jos Pekka ei halua enää veneillä ollenkaan.

Isossa kuvassa omistaminen ja omalla rahalla maksaminen on kustannustehokkaampaa kuin osari tai leasing. Kuitenkin kuukausierällä hallitaan veneilyn kokonaiskustannusta ja esimerkin Pekka voi käyttää vuodessa osari ja leasing maksujen erotuksen esim. bensaan. Esimerkeissä ensimmäisen veneen osari 45 000 olisi yhteensä maksettu takaisin reipas 47 000. Leasingissä 55 000 maksettaisiin reipas 61 000 takaisin, eli se on suhteessa kalliimpaa, vaikka kuukausimaksu on pienempi.

Leasingpäätöksen tekee aina rahoituslaitos, mutta meidän venemyyjillämme on leasinglaskuri, jolla voidaan helposti ja luottamuksella pyörittää erilaisia vaihtoehtoja.

Tervetuloa keskustelemaan lisää!

Anders
Vaihtoveneveneilyn salat

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.